Wat is Nordic Walking?Nordic Walking is een verlengstuk van het normale actieve wandelen, waarbij gebruik gemaakt wordt van speciale Nordic Walking stokken (poles).
Het verschil met gewoon wandelen is, dat je naast de beenspieren ook de spieren van armen, schouders en rug gebruikt doordat met stokken gewandeld wordt.
Het is dus een doeltreffende methode om je hele lichaam te trainen in de buitenlucht; heerlijk lopen door de bossen en de parken of langs het strand of gewoon een blokje om. Ervaar de voordelen voor lichaam en geest.
Nordic Walking is voor iedereen een aantrekkelijke vorm van sporten. Het past bij iedereen omdat men op zijn/haar eigen fitnessniveau aan zijn of haar doelen werkt.
De Nordic Walking beweging is niet moeilijk, maar je moet hem wel goed onder de knie krijgen.
De onderaan deze pagina opgesomde voordelen worden alleen verkregen bij een juist uitgevoerde techniek. NORDIC WALKING is meer dan alleen lopen met een paar stokken.
Voordelen van Nordic Walking zijn:

Nordic Walking is de ideale fitnessactiviteit voor iedereen die gezellig en op een gezonde manier wil bewegen en ook nog eens van de natuur wil genieten.
Het werkt ontspannend, zowel lichamelijk als geestelijk.